Zwangerschapsbegeleiding

Voor de bevalling

Wanneer u te veel last heeft van zwangerschapsgerelateerde klachten dan kunt u daarvoor beter langs gaan bij een fysiotherapeut die daarvoor aanvullend opgeleid is. Kim Wellenberg heeft dankzij de opleiding ZwangerFit® veel kennis over vrouwen met zwangerschapsgerelateerde klachten.

Onder zwangerschapsgerelateerde klachten vallen klachten van het bekken, rug, bekkenbodemproblemen, stuitpijn, ribklachten of spanningsklachten tijdens de zwangerschap. Voor al deze klachten kunt u bij Kim of Wido terecht, zij kunnen u helpen bij het aanpakken van de klachten. Het kan ook prettig zijn om een preventief, kort behandeltraject te volgen. 

Zwangerschapsbegeleiding
Zwangerschapsbegeleiding
Zwangerschapsbegeleiding

Na de bevalling

Ook na de bevalling kunt u nog voor langere tijd klachten blijven houden van rug en/of het bekken. Een bezoek aan de fysiotherapeut kan ook dan heel nuttig zijn. Er kan dan vanuit de nieuwe situatie gekeken worden naar uw klachten. Hoe is uw houding tijdens het dragen van uw kindje? Belast u uw lichaam wel weer op de juiste wijze? Wanneer het nodig is, kan de fysiotherapeut ook een keer op huisbezoek komen. 

Bij de individuele zwangerschapsbegeleiding wordt heel specifiek gekeken naar uw situatie en daar worden de oefeningen dan volledig op afgestemd. Zwangerschapsgerelateerde klachten die individuele begeleiding nodig hebben, worden in veel gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.