Rugklachten

Wat kan rugklachten veroorzaken?

Uw rug bestaat uit spieren, banden, pezen, schijven en botten die samenwerken om jouw lichaam te ondersteunen en om te bewegen. Schade aan een van deze onderdelen kan leiden tot rugpijn. Veelvoorkomende oorzaken zijn overbelasting, het aannemen van een slechte houding of het maken van een verkeerde beweging. Bijvoorbeeld: langdurig buigen, hevig hoesten, overmatig stretchen, trekken, tillen, langdurig staan of zitten, nek naar voren spannen, lang autorijden en slapen op een slecht matras.

Ongeveer 80% van de Nederlandse bevolking krijgt gedurende zijn leven te maken met rugpijn. Rugpijn kan ook worden veroorzaakt door een medische aandoening. Herkent u zichzelf in één van deze situaties? Dan is het belangrijk dat u hulp zoekt bij een fysiotherapeut gespecialiseerd in rugklachten. Wido kamerling is vanuit zijn werk als manueel therapeut gespecialiseerd in rugklachten en helpt u graag van jouw rugklachten af. 


Mulligan Concept

Zo werken wij onder andere met de mc mulligan methode. Bij behandeling met deze methode worden therapeutische handelingen gedaan en gelijktijdig voert de patiënt actieve bewegingen uit. Met behulp van de juiste duw-, trek- of schuiftechniek, kan het gewricht zijn natuurlijke beweging terug krijgen. De behandeling geeft direct verbetering van de houdings-/ bewegingsklachten en het resultaat is langdurig. Een behandeling is geheel pijnvrij en wordt daarom als zeer prettig ervaren. 

Rugklachten
Rugklachten
Rugklachten

De orthopedische Revalidatiemethode?

Daarnaast werken we ook via de Orthopedische Revalidatie volgens het toepassen van de 4 T's helpt bij vrijwel alle orthopedische gewrichtsklachten aan de rug, nek, elleboog, schouder, knie en enkel. Het resultaat is dat tachtig procent van de patiënten met orthopedische klachten klachtenvrij is na een paar behandelingen. WIj werken bij die methode met de 4 T´s:

  • Test tijdens elke behandeling wordt met een aantal sneltesten bekeken hoe het bewegen gaat en of de beweging beperkt en hoeveel pijn het doet.
  • Trigger met fysiotherapeutische mobilisatietechnieken en manuele therapie wordt de beweging het gewricht ingestuurd en vrijgezet.
  • Tape na het testen wordt de beweging de goede richting ingestuurd en ook die richting ingetapet
  • Train specifieke en doelgerichte medische (fitness)training om de resultaten te behouden en u in het dagelijks leven beter kan bewegen.

Vanuit een mechanisch gerichte aanpak treedt direct functieverbetering op. Het resultaat door het werken met de 4xT methode is heel hoog: 80% patiënten klachtenvrij binnen een paar behandeligen. 

In onze praktijk kunnen Wido en Kim beiden orthopedisch klachten behandelen, doordat ze hier beide verder in zijn gespecialiseerd. Zij zullen echter beiden wel verschillende technieken toepassen.