Visceraal behandelingen

Doel van de behandeling

Het doel van de behandeling viscerale therapie is het verminderen of opheffen van pijnklachten of bewegingsbeperkingen in het lichaam. Buiten klachten van het bewegingsapparaat behandelt de visceraal therapeut juist ook klachten zoals, buik- darmproblemen, misselijkheid, hoofdpijn, vermoeidheid en nog vele andere klachten. Voor meer informatie zie het kopje klachten viscerale therapie. De visceraal therapeut maakt in zijn behandeling gebruik van gerichte, zachte technieken om de beweeglijkheid van de zenuwen, bloedvaten, gewrichten, schedel-/ botten en spieren te optimaliseren.

Nieuwe balans

Over het algemeen zal de tijd tussen twee behandelingen minimaal twee weken bedragen. Deze periode is noodzakelijk om het lichaam voldoende tijd te geven een nieuwe balans te vinden. Tevens krijgt het zelf genezend vermogen van het lichaam, de tijd om het probleem zelf op te lossen. Doorgaans dient er binnen 2-4 behandelingen een duidelijke verandering en/of verbetering te zijn van uw klacht of klachten.

Visceraal behandelingen
Visceraal behandelingen
Visceraal behandelingen

Reacties na de behandeling

Doordat er tijdens een behandeling veel “los” kan komen wat al maanden of jaren “vast” heeft gezeten, kunnen er duidelijke reacties van het lichaam volgen. Dit kunnen pijnklachten zijn, maar ook misselijkheid, vermoeidheid, stijfheid of emotionele veranderingen. Hier hoeft u niet van te schrikken dit zijn normale reacties; het lichaam is zich aan het aanpassen op de veranderding.

 

Behandeling viscerale therapie

Bewegingsmogelijkheden en daarmee de ‘nieuwe manier’ van bewegen. Vaak houden de klachten 1 of enkele dagen aan, waarna het weer wat rustiger wordt. Mocht u zich toch zorgen maken over bepaalde reacties, dan kunt u altijd uw visceraal therapeut vragen om advies.
Ook kan het natuurlijk zijn dat er juist een duidelijke verbetering is na de behandeling, zonder vervelende na-reacties.

Wilt u graag meer weten over de viscerale behandelingen, mail dan naar info@fysiowell.nl of bel naar 0488-427746 en vraag naar Kim Wellenberg. Wij helpen u graag verder.