Schouderklachten

Ontstaan

De schouder wordt gevormd door de bovenarm, het schouderblad en het sleutelbeen. De schouder is het meest bewegelijke gewricht van het lichaam, waardoor de stabiliteit soms tekort komt.

Schouderpijn kan diverse oorzaken hebben. Veel schouderklachten worden veroorzaakt door instabiliteit, een schouder die gedeeltelijk of geheel uit de kom is, inklemmingen, een peesscheur (van de spier), een frozen shoulder (vastzitten in de schouder) of schouderslijtage.

 

Oorzaak

In veel gevallen is de oorzaak van pijn in de schouder die plotseling ontstaat onduidelijk. De meest voorkomende oorzaken van schouderklachten zijn als volgt:

  • Zwaar tilwerk
  • Zwaar duwwerk
  • Herhaaldelijk de zelfde bewegingen maken
  • Leeftijd
  • Spanning en stress
  • Nekklachten
  • Verdraaiing, stoten of andere blessures aan de schouder

De klachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. In de meeste gevallen wordt er extra pijn ervaren op het moment dat de armen omhoog worden bewogen. Ook kunnen de klachten uitstralen naar de schouderbladen, de nek, de elleboog of de vingers. Door de pijn en klachten kunnen alledaagse taken als werken, sporten, huishouden en de boodschappen doen steeds moeilijker worden. Ervaar je op het moment last van je schouder? Neem dan gerust contact op met Wido Kamerling, hij is de schouder specialist van Fysiowell.

Schouderklachten
Schouderklachten
Schouderklachten

Behandeling

U kunt direct bij ons een afspraak maken zonder verwijzing. Als u hier voor het eerst bent, plannen we altijd eerst een intake en onderzoek samen met een behandeling. Hierin kunnen we een zo goed mogelijk beeld creëren van de schouderklacht en een plan van aanpak maken. De behandelingen zelf bestaan mogelijk uit uitleg hoe de schouder werkt (specifiek voor de aanwezige klacht), een combinatie van mobiliseren (hands-on therapie), losmaken van vastzittende weefsels, tapetechnieken en vooral het specifiek trainen van de schouderspieren. Bij het trainen van de schouder luistert het vaak heel nauw welke oefeningen en op welke manier deze uitgevoerd worden. Wij kunnen u hier bij helpen.

 

Onze schouderspecialist

In de praktijk van Fysiowell is Wido Kamerling de specialist voor het behandelen van schouderklachten. Dit omdat hij, naast zijn werk als manueeltherapeut, zich nog verder heeft gespecialiseerd in het behandelen van de schouder. Zo heeft hij meerdere cursussen gevolgd voor het behandelen van zijn schouder, maar ook zijn afstudeerscriptie geschreven over het behandelen van schouderklachten. 

Wilt u meer informatie over of uw klacht bij ons in de praktijk behandeld kan worden? Neem dan gerust contac op met de praktijk.