Fysio Andelst

Ben je op zoek naar een fysiotherapiepraktijk die jou van je specifieke klachten af kan helpen? Fysio Andelst biedt gespecialiseerde therapie, om klachten het hoofd te bieden. Het menselijk lichaam is een goed planmatig geheel van spieren, botten en gewrichten, waar we dagelijks mee te maken hebben. Lopen, springen, bukken en staan zijn bewegingen die we zonder erbij na te denken de hele dag doen. Bewegen is niet meer vanzelfsprekend wanneer er klachten als pijn en verkeerde houding en bewegen ervaren.

Oefentherapie fysio Andelst

Wanneer we klachten hebben aan ons steun- en bewegingsapparaat zijn een aantal behandelingen van groot belang. Een fysiotherapeut zal bij een eerste bezoek proberen te achterhalen wat de oorzaak is van de pijn. Pijn kan al jaren geleden zijn ontstaan door bijvoorbeeld een trauma. Langdurige pijn, noemen we chronische pijn. Een belangrijk onderdeel van een behandeling is vaak oefentherapie. De bedoeling van deze therapie is, om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten.
De houding verbeterd hierdoor en het evenwicht zal herstellen. Ook is het in deze belangrijk om de ademhaling te verbeteren zodat er meer ontspanning optreed. Oefeningen zullen thuis moeten worden gedaan om je bewust te maken van je lichaam en hier weer vertrouwen in te krijgen. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en andere technieken. Chronische pijn vereist vaak veel aandacht omdat deze al lange tijd aanwezig is.

Zwangerschapsbegeleiding

Eén van de specialisatie's die fysio Andelst te bieden heeft is de zwangerschapsbegeleiding. Een zwangerschap is een heerlijke tijd, behalve wanneer er last wordt ondervonden van zwangerschapsgerelateerde klachten. Fysio Andelst heeft op het gebied van zwangerschapsbegeleiding veel ervaring en zijn er al veel vrouwen geholpen, tijdens maar ook ná de zwangerschap.

Hormonen

Hormonen hebben tijdens de 9 maanden draagtijd, een grote invloed op banden en gewrichten. Deze worden soepeler om het bekken flexibel te maken. De indaling en de bevalling zelf kunnen zo op een gemakkelijkere manier verlopen. Er zijn echter ook vrouwen met bekkenpijn tijdens de zwangerschap. Het bekken is asymmetrisch uit balans geraakt, of het bekken raakt steeds even uit balans bij een verkeerde beweging. Een fysiotherapeut kan verlichting geven door een speciale therapie voor zwangeren aan te bieden. Fysio Andelst is hier in gespecialiseerd. Bekkenklachten kunnen veel ongemak geven vooral bij:

• Langere tijd zitten of staan
• Omdraaien in bed
• Opstaan uit een stoel
• Bukken
• Huishouding doen
• De trap oplopen

Vrouwen met bekkenpijn ervaren dus de hele dag pijn. Dit kan een continu aanwezige, scherpe pijn zijn. Maar ook een branderig en zeurend gevoel, zijn kenmerken van bekkenpijn. De pijn bevindt zich rondom het bekken en straalt uit naar de onderrug, het stuitje, de buik, en de zij- en/of achterkant van de bovenbenen.
Fysiotherapiepraktijk Andelst geeft gerichte behandelingen, die bestaan uit oefeningen, houdingsadvies, tiladviezen en het opheffen van spierspanning. Het is belangrijk dat vrouwen niet in een vicieuze cirkel van angst en pijn belanden, maar kunnen genieten van hun zwangerschap, door de klachten daadwerkelijk aan te pakken.