Fysiotherapie Dodewaard

Fysiotherapie is een geneesmethode voor aandoeningen m.b.t. spieren, banden en gewrichten. Ook de zenuwen spelen hierin een rol. Dit alles met elkaar noemt men het bewegingsapparaat. Tijdens een eerste afspraak bij de fysiotherapeut, wordt een zo volledig mogelijk beeld van de cliënt neergezet. De fysiotherapeut gaat als eerste vragen stellen. Daarna vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Vervolgens wordt er samen met de patiënt een behandelplan gemaakt. Dit is maatwerk en volledig afgestemd op de persoon in kwestie. Elk mens is anders, en elke aandoening is anders. Daardoor zal ook elk lichaam weer anders reageren. Het aantal bezoeken aan de fysiotherapeut hangt af van de ernst van de kwaal. Het is ook belangrijk dat de fysio aandacht besteed aan het voorkómen van de aandoening. Misschien beweegt de cliënt niet goed en kunnen bepaalde oefeningen uitkomst bieden. Fysiotherapie Dodewaard heeft verschillende behandelingen die pijn kunnen verlichten. Door pijnvermindering wordt vaak de beweeglijkheid hersteld. Fysiowell heeft prima geneesmethodes, zoals massage- en oefentherapie. Een fysiotherapeutische behandeling duurt ongeveer 30 minuten tot een uur. Deze vindt plaats in de behandelkamer en/of een oefenzaal. Samen met de fysiotherapeut wordt bekeken wat iemand aan kan qua oefeningen. Er wordt vanuit gegaan, dat kracht en coördinatie door bewegen, meehelpt een klacht uit de wereld te helpen.

Behandelingen Fysiotherapie Dodewaard

U kunt bij fysiotherapie Dodewaard terecht voor zwangerschapsbegeleiding, groepslessen en behandelingen met de indiba activ.
Fysiowell biedt op het gebied van de fysiotherapie verschillende specialisaties aan als:

Orthopedisch revalidatie: 4T's

De 4 t's staan voor:
Test
Elke behandeling wordt er weer gekeken met een sneltest hoe pijnlijk een aandoening nog is. Ook wordt de beweeglijkheid steeds onder de loep genomen.
Trigger
Met mobilisatietechnieken en manuele therapie, wordt geholpen om op de juiste manier te bewegen.
Tape
D.m.v. het intapen van een gewricht zal een bepaalde beweging de goede richting in worden gestuurd.
Training
Door op de juiste manier fitnesstraining te beoefenen, blijven de resultaten die bereikt zijn behouden.

Medical Taping concept

Fysiotherapie Dodewaard biedt naast de klassieke sporttaping ook medical taping aan. Niet goed functionerende spieren, worden ondersteund met een speciaal ontwikkeld, elastische tape. Op deze manier wordt het zichzelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Zwangerschapsbegeleiding, individueel

Vooral voor zwangere vrouwen die veel gerelateerde klachten hebben, is bij fysiotherapie Dodewaard een speciale behandelingsmethode ontwikkeld om de vrouw individueel te begeleiden. Klachten als:

• Bekken- en rugpijn
• Bekkenbodemproblemen
• Pijn aan het stuitje
• Ribklachten
• Spanningsklachten

worden met succes behandeld. Ook na de bevalling kan een bezoek aan de fysiotherapeut nuttig zijn.

Sensomotorische integratie

Personen met een verstoorde prikkelwerking kunnen bij deze behandeling veel baat hebben. Beweging gaat altijd samen met waarnemen. Wanneer dit niet meer goed gaat, kunnen er problemen ontstaan. Denk maar eens aan een hete koffiepot. Personen met een verstoorde prikkelwerking trekken hun hand niet terug. Er kunnen dan vervelende ongelukken gebeuren zoals verbranding. Bij fysiowell wordt geoefend om deze prikkelwerking weer volledig te herstellen.