Indiba

INDIBA® Activ: het proionic® 448 kHz Systeem

IINDIBA® is een innoverend, baanbrekend toestel. Het systeem is gebaseerd op een constante 448 kHz-radiofrequentie die biostimulatie activeert, de microcirculatie verhoogt en een hyperactivering teweegbrengt, steeds met respect voor de fysiologie van de cel. De celtherapie van INDIBA® activ is gebaseerd op het Proionic® systeem. Het unieke en gepatenteerde Proionic® systeem activeert de intra- en extracellulaire ionenbeweging, verhoogt de permeabiliteit van het membraan en de cellulaire stofwisseling. Het weer op gang brengen van de cellulaire uitwisselingen en het herstel van het elektrisch evenwicht verbeteren de natuurlijke processen van wondheling en weefselregeneratie.

Waarom is de 448 kHz-frequentie ideaal?

De 448 kHz-frequentie zet de intra- en extracellulaire ionen op een specifieke manier in beweging. Deze frequentie bezit de eigenschap dat ze de permeabiliteit van het membraan en de cellulaire stofwisseling verhoogt door zuurstof en voedingsstoffen aan te brengen. Met de activering van de microcirculatie stimuleert het Proionic® systeem de fibroblasten en activeert het de aanmaak van collageen.

De celprocessen en de activering van de uitwisselingen door het Proionic® systeem bevorderen de wondheling en hebben pijnstillende, ontstekingsremmende en fibrolytische eigenschappen.

Versterkte werking van de therapeut zijn handen!

Indiba wordt gebruikt tijdens therapeutische handelingen en oefentherapie. Hierdoor wordt de werking van onze handen “versterkt”. Naargelang de intensiteit van de resistieve modus beogen we 3 doelstellingen: een cellulaire bio-stimulatie, een vascularisatie (micro-circulatie) of een hyperactivatie.


Indiba
Indiba
Indiba

Cellulaire biostimulatie - athermie

Bij de bio-stimulatie verandert de doorlaatbaarheid van het celmembraam. Hierdoor verhoogt de stofwisseling van de cel, verhoogt de zuurstofopname met versneld weefselherstel tot gevolg. We zien een duidelijke vermindering van zwelling en pijndemping. Deze intensiteit wordt vooral gebruikt in acute fase.

Microcirculatie - thermie (vascularisatie)
Bij vascularisatie (doorbloeding) intensiteit beogen we een opengaan van de kleine bloedvaatjes. We zien een verhoging van zuurstofaanvoer en een verbetering van de afvoer van zuurstofarm bloed en lymfevocht. Hierdoor voorzien we het weefsel van de nodige elementen om zichzelf te herstellen. Deze intensiteit wordt vooral gebruikt in subacute fase

Hyperactivering – Hyperthermie
Bij de hyperactivatie krijgen we een grote temperatuurstijging. Hierdoor wordt de bindweefselstructuur van het weefsel gereorganiseerd en gaan we littekenweefsel vorming minderen. Het weefsel wordt geherstructureerd, zelfs in chronische gevallen waarbij er al een tijd sprake was van fibrose (gevolgen van traumatisch letsel, artrose).

Het resultaat is een duidelijke versnelling van het natuurlijk herstelproces en pijndemping vanaf de eerste behandeling. Dus er zijn minder behandelingen nodig.

Wilt u graag meer weten over de INDIBA® behandelingen, mail dan naar info@fysiowell.nl of bel naar 0488-427746 en vraag naar Kim Wellenberg. Wij helpen u graag verder.