Geen contract met zorgverzekeraar Zorg-en-Zekerheid en CZ in 2024

 

Wij willen u informeren met welke zorgverzekeraars wij een contract hebben afgesloten voor 2024. Na lang onderling beraad hebben wij besloten om voor het jaar 2024 géén contract te ondertekenen met Zorg&Zekerheid, ENO en CZ (en de daaronder vallende merken OHRA en Nationale Nederlanden).


Geen contract met zorgverzekeraar Zorg-en-Zekerheid en CZ in 2024

De reden hiervoor is dat het geboden contract hoge administratieve lasten en lage tarieven met zich meebrengt waardoor er te weinig ruimte voor kwalitatief goede behandeling, bij- en nascholing en innovatie is.

Wij willen kwalitatief hoogwaardige zorg bieden en hebben daarom in het verleden ervoor gekozen per behandeling 30 minuten uit te trekken. De nu aangeboden tarieven dekken hooguit 20 minuten behandeltijd, dit zou inhouden dat we niet de kwaliteit van zorg kunnen bieden die we willen. Wij gaan niet met deze voorwaarden akkoord en kiezen er zelf voor om geen contract aan te gaan met Zorg&Zekerheid en CZ (en de daaronder vallende merken OHRA en Nationale Nederlanden).


Wat betekent dit voor u? Wanneer u wilt dat de volledige behandelingen door Fysiowell vergoed blijven worden, dan zult u voor 01-01-2024 moeten overstappen. Wij hebben voor 2024 wel contracten getekend met alle andere zorgverzekeraars, dus u kunt naar alle andere zorgverzekeraars overstappen. Heeft u hier vragen over, dan mag u ons gerust benaderen. Mogelijk dat wij u verder kunnen helpen. 

Wilt u liever bij Zorg&Zekerheid en CZ (en de daaronder vallende merken OHRA en Nationale Nederlanden). Blijven? Dat kan. Alleen kunnen wij vanaf 01-01-2024 de behandelingen niet meer rechtstreeks bij de zorgverzekering declareren. U krijgt dan in het vervolg zelf de rekening van ons. Deze betaalt u doormiddel van een factuur. U kunt de factuur declareren bij uw verzekering en u krijgt (een deel van) het bedrag terug van de zorgverzekeraar. Meestal krijgt u 75% tot 100% vergoed bij niet gecontracteerde zorgverleners, dit verschilt echter per zorgverzekeraar. Daarom adviseren wij u, wanneer u voor deze optie kiest, na te gaan hoe hoog de vergoeding is bij uw eigen zorgverzekeraar.

Let wel op dat dit percentage wordt berekend over het bedrag dat de zorgverzekeraar een fysiotherapeut met een contract betaald is. En aangezien dat bedrag ver beneden de kostprijs ligt is dat bedrag altijd lager dan het bedrag wat de fysiotherapeut aan jou doorberekend.

 

Wij hopen u door middel van deze informatie voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met de praktijk van Fysiowell (bel 0488-427746 of mail naar info@fysiowell.nl). Wij zullen ons best doen al uw vragen te beantwoorden.

Terug naar overzicht