Geen contract met zorgverzekeraar ENO in 2022

 

Wij willen u informeren over met welke zorgverzekeraars wij een contract hebben afgesloten voor 2022. Na lang onderling beraad hebben wij besloten om voor het jaar 2022 geen contract te ondertekenen met zorgverzekeraar ENO.


Geen contract met zorgverzekeraar ENO in 2022

De reden dat wij geen contract hebben afgesloten met zorgverzekeraar ENO is dat het geboden contract hoge administratieve lasten en lage tarieven met zich meebrengt waardoor er te weinig ruimte voor kwalitatief goede behandeling, bij- en nascholing en innovatie is.

Wij willen kwalitatief hoogwaardige zorg bieden en hebben daarom in het verleden ervoor gekozen per behandeling 30 minuten uit te trekken. De nu aangeboden tarieven dekken hooguit 20 minuten behandeltijd, dit zou inhouden dat we niet de kwaliteit van zorg kunnen bieden die we willen. Wij gaan niet met deze voorwaarden akkoord en kiezen ervoor om geen contract aan te gaan met zorgverzekeraar ENO.

Wat betekent dit voor u? Wanneer u wilt dat de volledige behandeling vergoed blijft worden, dan zult u voor 01-01-2022 moeten overstappen. Wij hebben voor 2022 wel contracten getekend met alle andere zorgverzekeraars, dus u kunt naar alle andere zorgverzekeraars overstappen.

Wilt u liever bij zorgverzekeraar ENO blijven, dat kan. Alleen kunnen wij vanaf 01-01-2022 de behandelingen niet meer rechtstreeks bij de zorgverzekering declareren. U krijgt dan in het vervolg zelf de rekening van ons. Deze betaalt u doormiddel van een factuur. U kunt de factuur declareren bij uw verzekering en u krijgt (indien u hiervoor verzekerd bent) een deel van het bedrag terug.

Wij hopen u doormiddel van deze manier voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met de praktijk van Fysiowell (bel 0488-427746 of mail naar info@fysiowell.nl). Vraagt u dan naar Kim Wellenberg en dan zal zij haar best doen al uw vragen te beantwoorden.

Terug naar overzicht