Contracten met zorgverzekeraars in 2020

Na lang onderling beraad hebben wij besloten om voor het jaar 2020 met alle zorgverzekeraars een contract te ondertekenen

 

Contracten met zorgverzekeraars in 2020

Contracten met zorgverzekeraars in 2020

Na lang onderling beraad hebben wij besloten om voor het jaar 2020 met alle zorgverzekeraars het contract te ondertekenen. De reden hiervoor is dat er dit jaar geen (nieuwe) bijzondere eisen zijn gesteld aan het werk als fysiotherapeut, maar daarnaast ook dat er eindelijk sprake is van tariefherstel. 

Hierdoor zijn de administatieve lasten niet verder verhoogd en verlaten de zorgverzekeraars eindelijk een beetje het veel te lage tarief wat de zorgverzekeraars al zo'n 13 jaar hanteerden. Dit vertrouwen in de fysiotherapeuten willen wij de zorgverzekeraars, maar zeker u ook als patiënt, belonen. Dit is de reden dat we voor 2020 alle contracten hebben ondertekend.

 

Wat betekent dit voor u?

Bent u verzekerd middels een aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan kunnnen wij voor u de behandelingen rechtstreeks bij de zorgverzekering declareren.Bent u niet aanvullende verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u zelf de rekening van ons. Deze betaalt u door middel van een factuur. 

 

Natura of restitutie polis?

Wij willen u nog wel even wijzen op de verschillen tussen een natura of restitutie polis. Doordat wij met iedereen een contract hebben afgesloten, maakt dat voor uw fysiotherapiebehandelingen niet uit (u bent hiervoor verzekerd of niet).

Alleen voor uw behandelingen in bijvoorbeeld het ziekenhuis kan dat gedurende het jaar wel uitmaken. Dit doordat er de laatste jaren steeds vaker een zorgplafond wordt bereikt. Dat betekend dat het ziekenhuis het maximale bedrag heeft opgemaakt wat zij van de betreffende zorgverzekeraar dat jaar aan zorg mogen besteden.

Wanneer u een natura polis heeft bent u verplicht om naar een ander ziekenhuis te gaan. Bij een restitutiepolis mag u altijd zelf uf zorgverlener en/of ziekenhuis kiezen. Mogelijk dat u dan wel eerst de rekening zelf moet betalen, maar de zorgverzekeraar zal u dit daarna terug betalen. 

Terug naar overzicht