Orthopedische Revalidatie : de 4 T's

Wat is de Orthopedische Revalidatie methode precies?

De Orthopedische revalidatie combineert nieuwe kennis met verschillende vaardigheden en zo ontstaat een nieuw behandelmodel: de behandelmethode volgens de 4 T's. De 4 T's staan voor:

  • Test tijdens elke behandeling wordt met een aantal sneltesten bekeken hoe het bewegen gaat en of de beweging beperkt en hoeveel pijn het doet.
  • Trigger met fysiotherapeutische mobilisatietechnieken en manuele therapie wordt de beweging het gewricht ingestuurd en vrijgezet.
  • Tape na het testen wordt de beweging de goede richting ingestuurd en ook die richting ingetapet
  • Train specifieke en doelgerichte medische (fitness)training om de resultaten te behouden en u in het dagelijks leven beter kan bewegen.

Vanuit een mechanisch gerichte aanpak treedt direct functieverbetering op. Het resultaat door het werken met de 4xT methode is heel hoog: 80% patiënten klachtenvrij binnen 1-3 behandelingen. Dat is fysiotherapie nieuwe stijl!

Orthopedische Revalidatie : de 4 T
Orthopedische Revalidatie : de 4 T
Orthopedische Revalidatie : de 4 T

Bij welke klachten helpt de orthopedische Revalidatiemethode?

De Orthopedische Revalidatie volgens het toepassen van de 4 T's helpt bij vrijwel alle orthopedische gewrichtsklachten aan de rug, nek, elleboog, schouder, knie en enkel. Het resultaat is dat tachtig procent van de patiënten met orthopedische klachten klachtenvrij is na een paar behandelingen. Dat is echter niet het enige dat wij kunnen behandelen. Wij hebben ook al meerdere mensen met hoofdpijnklachten met succes behandeld. Ook hierbij kunnen verschillende weefselgebieden wat stugger zijn geworden, waardoor de doorbloeding en vochtdoorstroming minder is geworden en hoofdpijn kan ontstaan. Het losmaken van deze weefsels kan verbluffende resultaten opleveren.

 

Extra informatie

Bekijk voor meer informatie het videofragment "Fysiophysics opleiding Orthopedische Revalidatie volgens de 4xT methode" via de volgende link: https://youtu.be/NqvFaUfFJ1I