Hooikoortsklachten

Tape een oplossing bij hooikoortsklachten?


Tape bevat geen toevoegingen van medicijnen, maar toch kan tape een oplossing bieden bij hooikoortsklachten. In 2016 is er een pilot gedaan waaruit blijkt dat in 84% van de mensen flinke verlichting heeft van de hooikoortsklachten door de tape. Hoe kan dit dan? Het antwoord lijkt te zitten in het bindweefsel, maar mogelijk ook in de kalmerende werking die de tape heeft op het allergisch reactiemechanisme. 

 

Onderliggende relaties in het lichaam

Het lichaam kun je als één geheel zien. De spieren, botten, huid en organen zijn met elkaar verbonden en hebben onderliggende relaties met elkaar. En daardoor dus ook invloed op elkaar. De longen liggen diep in het lichaam, maar hebben in de huid ook een gebied waar ze mee samen gaan. Een bindweefselzone. Door tape te plakken op deze bindweefsel zone kan dit een kalmerende werking geven op het allergische reactiemechanisme, het komt tot rust.

Hoe vaak tapen?

Uit evaluaties is gebleken dat na een eerste keer tapen al direct een positief effect merkbaar is. Door een tweede tape na één week nogmaals toe te passen is gebleken dat de klachten nog verder afnemen. Afhankelijk van het resultaat na twee behandelingen kan besloten worden eventueel een derde keer te tapen om een nog beter effect te bereiken. De daling bij een derde tape is echter minder. Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape aan te brengen.

Een keer uitproberen?

Heeft u hooikoortsklachten en wilt u kijken of deze toepassing wat voor u kan zijn? Of heeft u nog vragen over deze manier van behandelen? Neem dan contact op met de praktijk van Fysiowell. Wij vertellen u er graag meer over!